Zöldséges röszti paradicsommártással

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges röszti paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
5 dkg zellergumó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 dkg vaj
4 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 csipet csípős pirospaprika
2 teáskanál mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz
2 teáskanál barna cukor

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 10-15 percig főzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.

2. Közben a megtisztított, kockára vágott sárgarépát és zellergumót sós vízben 5 percig előfőzzük.

3. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük, majd a felengedett zöldborsóval (1. kép), a kockára vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a lecsöpögtetett főtt zöldségekkel együtt a reszelt burgonyához keverjük. Sóval, borssal, reszelt parmezán sajttal ízesítjük.

4. A mártás hozzávalóit lábosba tesszük, felforraljuk, és kis lángon 15 percig főzzük (2. kép).

5. A burgonyamasszából nyolc gombócot formálunk (3. kép), majd ellapítjuk.

6. Az olajat és a vajat serpenyőben felforrósítjuk és a rösztiket kis lángon, mindkét oldalon 4-5 percig sütjük. A paradicsommártással kínáljuk.

Zöldséges röszti paradicsommártással Zöldséges röszti paradicsommártással Zöldséges röszti paradicsommártással
Más zöldségkombinációval is készíthető, maradékokat is felhasználhatunk hozzá. Füstölt sonkakockákat is keverhetünk a masszába.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges röszti paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Zöldséges röszti paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
most van szezonja