Zöldségleves bazsalikommártással

Soupe au Pistou

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves bazsalikommártással
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb szeletelt cukkini
25 dkg kockára vágott burgonya
37 és fél dkg kockára vágott sütőtök
vagy
10 dkg friss zöldborsó
10 dkg mélyhűtött disznóbab
vagy
10 dkg friss disznóbab
1 teáskanál
1 szál hosszában félbevágott, vékonyra szeletelt sárgarépa
¼ csésze olívaolaj
1 nagyobb szál friss majoránna
1 nagyobb szál friss kakukkfű
1 nagyobb szál friss rozmaring
3 szál friss petrezselyemzöld
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
vagy
20 dl víz
A pistou-hoz:
¼ csésze olívaolaj
3 teáskanál frissen reszelt parmezán sajt
másfél dkg friss bazsalikomlevél
½ teáskanál fekete bors
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Vékonyra felszeleteljük a vörös- és a póréhagymát. Összekötjük fonállal a petrezselymet, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a majoránnát. Vastag aljú edényben felhevítjük az olajat; hozzáadjuk a hagymaféléket, és kis lángon 5 perc alatt puhára pároljuk.

2. Beletesszük az összekötött zöldfűszereket, a babérlevelet, a tököt, a burgonyát, a sárgarépát, a cukkinit meg a sót, és felöntjük a vízzel vagy az alaplével. Lefedjük, és 10 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak.

3. Hozzáadjuk a disznóbabot, a borsót, a paradicsomot és a tésztát. Lefedjük; 15 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek egészen megpuhulnak és a tészta megfő (szükség esetén a vizet pótoljuk). Kivesszük a zöldfűszereket és a babérlevelet.

4. A levest újra felmelegítjük, és a tetejére rakott kanálnyi pistou-val tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Zöldségleves bazsalikommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldségleves bazsalikommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja