Karfiolpuffancs

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolpuffancs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lisztes burgonya
25 dkg karfiol
1 db tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
2 szelet baconszalonna

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval összetörjük.

2. A rózsáira szedett karfiolt ugyancsak sós vízben 10 perc alatt megfőzzük.

3. A karfiolt leszűrjük, ha kell, villával kissé összetörjük és a burgonyapüréhez keverjük. Sóval, borssal, reszelt parmezánnal ízesítjük (1. kép).

4. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját belekeverjük a masszába.

5. A két fehérjét kemény habbá verjük, majd ugyancsak belevegyítjük a masszába.

6. A masszát nyolc részre osztjuk és gombócokká formáljuk (2. kép).

7. Nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk. A gombócokat adagonként beletesszük és 3-5 perc alatt aranysárgára sütjük (3. kép). Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

8. A csíkokra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk. A karfiolpuffancsokat a pörccel és pirospaprikával megszórva tálaljuk.

Karfiolpuffancs Karfiolpuffancs Karfiolpuffancs
Karfiol helyett más zöldséggel is készíthető.
Karfiolpuffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2197 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Karfiolpuffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó