Hallabdacsok paradicsommártással

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hallabdacsok paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg filézett füstölt hal
50 dkg ella burgonya
2 db tojás
4 dkg vaj
2 szál kapor
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 szál kapor
3 dl passzírozott paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
másfél dl húsleves
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Sózzuk, belekeverjük a vajat és összetörjük (1. kép).

2. A füstölt halfilé bőrét lehúzzuk, majd gyöngyözve forró vízben kb. 10 percig főzzük. Kivesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a burgonyapüréhez, borssal fűszerezzük.

3. A mártáshoz a passzírozott paradicsomot, a paradicsompürét és a húslevest lábosba öntjük (2. kép). Beletesszük az apróra vágott kaprot is és kis lángon 10-15 percig főzzük.

4. A tojásokat felverjük, az apróra vágott kaporral és a cayenne-borssal együtt a halas-krumplis masszába keverjük (3. kép).

5. Fritőzben vagy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk. A halas-krumplis masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk bele és adagonként aranysárgára sütjük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük

6. Frissen vágott kaporral megszórva tálaljuk. A paradicsommártást külön adjuk mellé.

Hallabdacsok paradicsommártással Hallabdacsok paradicsommártással Hallabdacsok paradicsommártással
Füstölt hússal, pl. sonkával is készíthető, de vehetünk helyette fehér húsú halat vagy rákot is.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Hallabdacsok paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1017 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Hallabdacsok paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
bevásárlólista