Tonhalsaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg konzerv tonhal
1 fej lilahagyma
5 dkg főtt kukorica
50 dkg újburgonya
igény szerint cikkekre vágott zöldcitrom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
1 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint reszelt zöldcitromhéj

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, felnegyedeljük és tálba tesszük.

2. A megtisztított zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a lilahagymát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett kukoricával együtt a burgonyához adjuk (1. kép).

3. A natúr lében lévő tonhalat lecsöpögtetjük, villával darabokra tördeljük, az olajbogyót feldaraboljuk és a salátába keverjük (2. kép).

4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép).

5. Cikkekre vágjuk a zöldcitromot és a saláta tetejére ültetjük.

Tonhalsaláta Tonhalsaláta Tonhalsaláta
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá, ha főételként fogyasztjuk.
Ha zöldhüvelyű babot és kemény tojást is keverünk bele, megkapjuk a klasszikus Nizzai salátát.
Tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1464 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Tonhalsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
cikkek