Tonhalsaláta
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
igény szerint cikkekre vágott zöldcitrom
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Az öntethez:
ízlés szerint reszelt zöldcitromhéj
Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, felnegyedeljük és tálba tesszük.
2. A megtisztított zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a lilahagymát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett kukoricával együtt a burgonyához adjuk (1. kép).
3. A natúr lében lévő tonhalat lecsöpögtetjük, villával darabokra tördeljük, az olajbogyót feldaraboljuk és a salátába keverjük (2. kép).
4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép).
5. Cikkekre vágjuk a zöldcitromot és a saláta tetejére ültetjük.
![]() |
![]() |
![]() |
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá, ha főételként fogyasztjuk.
Ha zöldhüvelyű babot és kemény tojást is keverünk bele, megkapjuk a klasszikus Nizzai salátát.