Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
20 dkg főtt homár
vagy
20 dkg főtt rákhús
2 db keményre főzött tojás
2 db paradicsom
5 szem olajbogyó
másfél dl majonéz
2 evőkanál zöldcitromlé
½ csokor petrezselyem
1 db zöldcitrom reszelt héja
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, karikára vágjuk és tálba tesszük.

2. A keményre főzött tojást és a kimagozott olajbogyót cikkekre, a paradicsomot kockára vágjuk. A főtt rák- vagy homárhúst darabokra szedjük (1. kép).

3. A majonézt kikeverjük a zöldcitromlé és -héj felével meg az apróra vágott petrezselyemmel (2. kép).

4. A maradék zöldcitromlevet az olívaolajba keverjük, sózzuk, borsozzuk és a burgonyára öntjük.

5. Tálra rendezzük a burgonyát, ráhalmozzuk a rákot, a paradicsomot a kemény tojást és az olajbogyót (3. kép). Sóval, borssal ízesítjük.

6. A salátát leöntjük a majonézmártással és megszórjuk a maradék reszelt zöldcitromhéjjal.

Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel
Rák vagy homár helyett főtt csirkehússal is készíthető.
Ne hagyjuk sokáig állni a salátát, mert a rákhús hamar szétesik.
Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Ínyencsaláta zöldcitromos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recepttár