Burgonyasaláta szalámival
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk (1. kép) és tálba tesszük.
2. A salátát leveleire szedjük és kibélelünk vele egy salátástálat.
3. A paprikát és a szárított paradicsomot csíkokra, a lilahagymát karikára vágjuk. A hozzávalókat a bazsalikomlevelekkel és a szalámival együtt a burgonyához keverjük (2. kép),
és a salátalevelekre halmozzuk.
4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép). Azonnal fogyasztjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Napon szárított paradicsom magában és olajban eltéve is kapható. Ha ez utóbbi van otthon, belekeverhejük a dresszingbe, de akkor annyival kevesebb olívaolajat használjunk.
A salátához paprikás téliszalámit vagy vastagkolbászt is vehetünk.