Burgonyasaláta szalámival

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyasaláta szalámival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
17 dkg szeletelt téliszalámi
1 fej lilahagyma
vagy
ízlés szerint bazsalikomlevél
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál paradicsompüré
2 teáskanál balzsamecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk (1. kép) és tálba tesszük.

2. A salátát leveleire szedjük és kibélelünk vele egy salátástálat.

3. A paprikát és a szárított paradicsomot csíkokra, a lilahagymát karikára vágjuk. A hozzávalókat a bazsalikomlevelekkel és a szalámival együtt a burgonyához keverjük (2. kép),

és a salátalevelekre halmozzuk.

4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép). Azonnal fogyasztjuk.

Burgonyasaláta szalámival Burgonyasaláta szalámival Burgonyasaláta szalámival
Napon szárított paradicsom magában és olajban eltéve is kapható. Ha ez utóbbi van otthon, belekeverhejük a dresszingbe, de akkor annyival kevesebb olívaolajat használjunk.
A salátához paprikás téliszalámit vagy vastagkolbászt is vehetünk.
Burgonyasaláta szalámival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1116 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyasaláta szalámival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
twitter