Saláta grillezett burgonyából

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Saláta grillezett burgonyából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg újburgonya
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál olívaolaj
4 szelet húsos füstölt szalonna
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint friss kakukkfű
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál fokhagymás borecet

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Az olívaolajban kikeverjük a pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és bekenjük vele az előfőzött burgonyákat (1. kép).

3. A szalonnaszeleteket tálba tesszük és előmelegített grillsütőbe toljuk. Kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük. Kivesszük, csíkoltra vágjuk (2. kép) és félretesszük.

4. A tálba beletesszük a burgonyát és kb. 10 percig grillezzük, közben egyszer megfordítjuk (3. kép).

5. Az öntet hozzávalóit a majonézzel kis tálban kikeverjük. A burgonyát és a szalonnapörcöt tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.

6. Az öntetet a salátára öntjük és azonnal, melegen fogyasztjuk.

Saláta grillezett burgonyából Saláta grillezett burgonyából Saláta grillezett burgonyából
Készen kapható majonézből is elkészíthető.
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Szalonna helyett pikánsan fűszerezett felvágottat is vehetünk a salátához. Ezt sütve, vagy nyersen adhatjuk a grillezett burgonyához.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Saláta grillezett burgonyából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Saláta grillezett burgonyából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
vegetáriánus ételek