Pikáns csirkés saláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns csirkés saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt római kömény
3 dkg vaj
1 evőkanál akácméz
2 db paradicsom
5 dkg zöldbab
2 nagy burgonya
néhány levél koriander
ízlés szerint
Az öntethez:
1 evőkanál fokhagymás borecet
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ecet
ízlés szerint apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott húst (1. kép) megforrósított vajon körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a római köményt, majd a mézet is. Gyakori kevergetés mellett 2 percig sütjük.

2. Tálba tesszük, hűlni hagyjuk, majd megszórjuk frissen vágott koriander-levéllel.

3. Közben a burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, kockára vágjuk.

4. A zöldbabot ugyancsak a sós vízben, 3 percig főzzük (2. kép). Leszűrjük és a burgonyával együtt a csirkéhez adjuk.

5. A paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Mindkettőt a salátába keverjük (3. kép).

6. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük.

Pikáns csirkés saláta Pikáns csirkés saláta Pikáns csirkés saláta
Csirke helyett pulykamellből is készíthető.
Sokan nem szeretik a korianderlevél ízét. Ők petrezselyemmel helyettesíthetik.
Pikáns csirkés saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1240 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Pikáns csirkés saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recept beküldése