Sonkás saláta citrommajonézzel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás saláta citrommajonézzel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg főtt füstölt sonka
5 dkg apró szemű csiperkegomba
22 dkg konzerv bébikukorica
22 dkg karfiol
17 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
½ csokor petrezselyemzöld
másfél dl majonéz
másfél dl joghurt
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint édesköménymag
ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük Kihűtjük, karikára vágjuk (1. kép), tálba tesszük.

2. Közben a rózsáira szedett karfiolt, a darabokra vágott zöldbabot (2. kép) és a csíkokra vágott sárgarépát sós vízben 5 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a konzerv bébikukoricát is.

3. A sonkát kockára vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Összekeverjük a burgonyával és a lecsöpögtetett főtt zöldségekkel.

4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük a majonézzel, majd a salátára öntjük (3. kép). Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Sonkás saláta citrommajonézzel Sonkás saláta citrommajonézzel Sonkás saláta citrommajonézzel
Készen kapható majonézből is elkészíthető.
Ha gyorsan kell összeütni a vacsorát használhat zöldségkeveréket is.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Sonkás saláta citrommajonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1122 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Sonkás saláta citrommajonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
twitter