Burgonyasaláta kecskesajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyasaláta kecskesajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kecskesajt
2 nagyobb burgonya
1 teáskanál citromlé
2 dkg dióbél
15 dkg rukkola
2 db zöldalma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
1 teáskanál édesköménymag
1 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál akácméz
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd héjastól karikára vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben kb. 15 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük.

2. Az almát héjastól kockára vágjuk, citromlével megcsöpögtetjük és a burgonyához adjuk (1. kép).

3. Hozzáadjuk a kockára vágott kecskesajtot, a rukkolát (borsmustárlevelet) (2. kép) és a durvára vágott diót.

4. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük (3. kép), majd a salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.

Burgonyasaláta kecskesajttal Burgonyasaláta kecskesajttal Burgonyasaláta kecskesajttal
Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
A salátát azért kell azonnal tálalni, mert különben az alma megbarnul. Ha szeretnénk, hogy az ízek összeérjenek, csak közvetlenül tálalás előtt tegyük bele a frissen felvágott almát.
Kecskesajt helyett márványsajtot is vehetünk. Rukkola, azaz borsmustárlevél helyett zsenge spenótlevél is felhasználható.
Burgonyasaláta kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyasaláta kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
vegetáriánus ételek