Mexikói burgonyasaláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói burgonyasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett avokádó
1 db hegyes erős paprika
2 nagyobb paradicsom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány karika citrom

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk, tálba tesszük.

2. Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük. Húsát kiskanállal kikaparjuk és tálkába tesszük.

3. Villával összetörjük (1. kép), majd kikeverjük az olívaolajjal és a citromlével. Belekeverjük a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Műanyag fóliával lefedjük és hűtőszekrénybe helyezzúk.

4. A paradicsomot karikára, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk. A hegyes erős paprikát felaprítjuk. A zöldségeket a burgonyához adjuk (2. kép).

5. Ráhalmozzuk az avokádókrémet (3. kép). Citromkarikákkal díszítjük.

Mexikói burgonyasaláta Mexikói burgonyasaláta Mexikói burgonyasaláta
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Ha nem bírja a csípős ízt, vágja ki a paprika erét, vagy nem csípős fajtát válasszon. Ha mégis a csípős mellett dönt, gumikesztyűben dolgozzon.
Még autentikusabb, ha citromlé helyett zöldcitromlével ízesítjük az avokádókrémet.
Mexikói burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1380 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Mexikói burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
bevásárlólista