Édesburgonya-saláta zellerrel
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük Lecsöpögtetjük, tálba tesszük.
2. A zellergumót lereszeljük, a szárzellert felszeleteljük, a zöldhagymát karikára vágjuk. Hozzáadjuk az édesburgonyához (1. kép), durvára vágott pekándióval megszórjuk.
3. Egy tálat kibélelünk cikórialevelekkel (2. kép) és meglocsoljuk a citromlével.
4. Ráhalmozzuk a salátát.
5. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép). Kakukkfűággal díszítjük
![]() |
![]() |
![]() |
A gumós zeller hamar elveszti szép fehér színét, ha meghámozzuk. Ha előre el szeretnénk készíteni, tegyük tálba, és öntsük le citromlével elkevert vízzel.
Az édesburgonya nem tartható el sokáig. Tároljuk sötét, hűvös helyen, de ne hűtőszekrényben. Egy héten belül fel kell használni.
Fokhagymaecet helyett más, ízes ecetet is vehetünk. Pekándió helyett a sima dió is megfelel.