Édesburgonya-saláta zellerrel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-saláta zellerrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg zellergumó
2 szál szárzeller
50 dkg édesburgonya
1 evőkanál fokhagymás borecet
1 teáskanál citromlé
5 dkg pekándió
2 szál zöldhagyma
2 fej cikória
A díszítéshez:
néhány ág friss kakukkfű
Az öntethez:
1 evőkanál fokhagymás borecet
4 evőkanál olaj
1 teáskanál barnacukor
ízlés szerint friss kakukkfű

Elkészítés:

1. Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük Lecsöpögtetjük, tálba tesszük.

2. A zellergumót lereszeljük, a szárzellert felszeleteljük, a zöldhagymát karikára vágjuk. Hozzáadjuk az édesburgonyához (1. kép), durvára vágott pekándióval megszórjuk.

3. Egy tálat kibélelünk cikórialevelekkel (2. kép) és meglocsoljuk a citromlével.

4. Ráhalmozzuk a salátát.

5. Az öntet hozzávalóit kis tálban kikeverjük, majd a salátára öntjük (3. kép). Kakukkfűággal díszítjük

Édesburgonya-saláta zellerrel Édesburgonya-saláta zellerrel Édesburgonya-saláta zellerrel
A gumós zeller hamar elveszti szép fehér színét, ha meghámozzuk. Ha előre el szeretnénk készíteni, tegyük tálba, és öntsük le citromlével elkevert vízzel.
Az édesburgonya nem tartható el sokáig. Tároljuk sötét, hűvös helyen, de ne hűtőszekrényben. Egy héten belül fel kell használni.
Fokhagymaecet helyett más, ízes ecetet is vehetünk. Pekándió helyett a sima dió is megfelel.
Édesburgonya-saláta zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1027 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Édesburgonya-saláta zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó