Tengerészleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tengerészleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg főtt rák
2 evőkanál olaj
50 dkg újburgonya
1 csomó újhagyma
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
6 dl halalaplé
másfél dl tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A megtisztított paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a lesikált újburgonyát félbevágjuk. Az olajat fazékban megforrósítjuk és beledobjuk az előkészített zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Állandó keverés mellett 3 percig pirítjuk.

2. Felöntjük a levessel és a borral (1. kép). Felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve, fedő alatt kb. 10-15 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott nyers és füstölt halat, a feldarabolt paradicsomot (2. kép), és további 10 percig főzzük.

4. Beletesszük a főtt rákot, a tejszínt (3. kép) és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket. Összeforraljuk és azonnal tálaljuk.

Tengerészleves Tengerészleves Tengerészleves
Fogyókúrás változatban hagyjuk el a bort, és a tejszínt joghurttal helyettesítsük.
A bazsalikomlevelet csak tálalás előtt szórjuk az ételbe, különben összeesik.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Tengerészleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Tengerészleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
pinterest