Marhahúsleves gazdagon

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves gazdagon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor zöldfűszer
2 evőkanál olaj
1 szál póréhagyma
2 szál szárzeller
2 szál sárgarépa
25 dkg újburgonya
8 cső konzerv bébikukorica
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A puha húst vékony csíkokra vágjuk. Az olajat lábosban megforrósítjuk, és a húst gyakori keverés mellett 5 percig pirítjuk (1. kép).

2. A szárzellert felszeleteljük az alaposan lesikált újkrumplit félbevágjuk, a lekapargatott sárgarépát kockára vágjuk. A pórét vékonyan felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget is és együtt további 5 percig pároljuk.

3. Felöntjük a levessel és felforraljuk. Beletesszük a fűszercsokrot (petrezselyem, turbolya,babérlevél, kakukkfű) (2. kép) és a bébikukoricát.

4. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

5. A fűszercsokrot eltávolítjuk. A levest száraz fehérborral, sóval, borssal ízesítjük (3. kép).

6. Előmelegített tányérokba merjük. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Ropogós héjú, friss kenyeret adjunk hozzá.

Marhahúsleves gazdagon Marhahúsleves gazdagon Marhahúsleves gazdagon
A leves befagyasztható, ha a burgonyát előbb kivesszük belőle.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsleves gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Marhahúsleves gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
cikkek