Kantoni húsleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kantoni húsleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg sertéscomb
1 teáskanál szezámolaj
4 evőkanál víz
2 nagyobb burgonya
20 dkg konzerv bambuszrügy
1 szál sárgarépa
1 darabka 2 cm-es gyömbér
3 szál újhagyma
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsborecet

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát, újhagymát és paprikát csíkokra metéljük. A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A húslevest fazékba öntjük, hozzáadjuk a burgonyát, a rizsborecet felét és felforraljuk. Gyöngyözve tovább forraljuk.

2. A csíkokra vágott sertéshúst tálba tesszük, leöntjük a maradék rizsborecettel, a szójaszósszal (1. kép) és a szezámolajjal. Tálkában kikeverjük a búzakeményítőt a vízzel, majd a levesbe öntjük.

3. A levest tovább főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

4. A levesbe beletesszük a lecsöpögtetett húst (2. kép), a sárgarépát és a gyömbért. Kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az újhagymát, a lecsöpögtetett bambuszrügyet és a paprikát (3. kép). További 5 percig főzzük.

5. Előmelegített tányérokba merjük, azonnal kínáljuk.

Kantoni húsleves Kantoni húsleves Kantoni húsleves
Mivel a szezámolajnak nagyon intenzív az íze, mindig csak keveset használjunk belőle!
Aki kedveli a csípős ízt, az 5. lépésben tegyen a levesbe kevés cseresznyepaprika-őrleményt is.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kantoni húsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1755 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Kantoni húsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
most van szezonja