Almás burgonyaleves

| Almás burgonyakrémleves receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás burgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej lilahagyma
4 evőkanál vaj
1 evőkanál citromlé
5 dkg zsenge paraj
vagy
5 dkg rukkola
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint rukkola
igény szerint szeletelt alma

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. A megtisztított lilahagymát felnegyedeljük. A megtisztított almát apró kockákra vágjuk. A vajat megforrósítjuk hozzáadjuk a burgonyát és a lilahagymát (1. kép). Kis lángon, gyakran kevergetve 5 percig pároljuk.

2. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk az almát. Citromlével és őrölt szegfűborssal fűszerezzük (2. kép).

3. Felforraljuk. A tüzet mérsékeljük, a levest fedő alatt kb. 15 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a borsmustárlevelet vagy spenótot (3. kép), és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

5. A leves felét összeturmixoljuk vagy rúdmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a lábosba.

6. Szükség szerint sóval, borssal ízesítjük. Tányérokba szedjük, frissen szeletelt almával és borsmustárlevéllel díszítjük. Pirítóst kínálhatunk hozzá.

Almás burgonyaleves Almás burgonyaleves Almás burgonyaleves
Rukkola, azaz borsmustárlevél helyett zsenge parajlevelet is vehetünk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Almás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Almás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
szótár