Hagymás édesburgonya leves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás édesburgonya leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg édesburgonya
2 fej hagyma
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
3 dl narancslé
2 dl joghurt
2 evőkanál olaj
½ csokor korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint reszelt narancshéj
igény szerint korianderzöld

Elkészítés:

1. A meghámozott édesburgonyát és sárgarépát kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Megforrósított olajon 5 percig pároljuk a hagymát, édesburgonyát és sárgarépát (1. kép). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

2. Felöntjük a levessel és a narancslével (2. kép). Összeforraljuk.

3. A tüzet mérsékeljük, a levest fedő alatt kb. 20 percig főzzük.

4. A levest összeturmixoljuk vagy rúdmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábosba.

5. Belekeverjük a joghurtot (3. kép) és az apróra vágott korianderlevelet. Ízlés szerint fűszerezzük. A levest kitálaljuk, korianderlevéllel és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Hagymás édesburgonya leves Hagymás édesburgonya leves Hagymás édesburgonya leves
Nyáron hidegen is kitűnő. Ha hidegen fogyasztja, csak tálalás előtt keverje a joghurtot a levesbe.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Hagymás édesburgonya leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Hagymás édesburgonya leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
szótár