Karamellkrém konfitált gyümölcsökkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Karamellkrém konfitált gyümölcsökkel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
47 és fél dkg kristálycukor
4 db mandarin
1 db citrom
3 db kumquat
10 dl tej
4 db tojás
½ dl narancslé

Elkészítés:

1. 12 órával a sütés előtt, darabolja fel a vanília rudakat és kaparja le a bennük lévő fekete magvakat, majd gyűjtse azokat egy főzőedénybe. Öntse bele az edénybe a tejet és szórja bele a rudakat.

2. Forralja fel a tejet, majd vegye le a lángról. Tegye az edényt hűvös helyre és hagyja kioldódni a vaníliát 12 órán keresztül.

3. Az idő leteltével vegye ki a vaníliarudakat a tejből, majd forralja újból fel. Egy tálban keverje össze a tojásokat és a hozzáadott tojássárgákat 17.5 dkg cukorral fél percen keresztül.

Töltse a tálba a forró tejet és keverje össze az egészet. Ha ez megvan, szűrje le a tejkészítményt és hagyja pihenni 15 percig.

4. Melegítse a sütőt 150 fokra.

5. Egy főzőedénybe töltsön 15 dkg cukrot és melegítse a tűzön mindaddig, amíg barna karamell nem lesz belőle. Ekkor szakítsa meg az edény felforrósodását azzal, hogy az alját hideg vízbe meríti. Töltse a még folyékony karamellt egy kerek sütőformába (22 cm átmérőjű) és billegesse az oldalaira, hogy az edény falain karamell réteg képződjön.

6. Ezt követően töltse a tejkészítményt a sütőformába, és süsse 2 órán keresztül vízfürdőben egy rácson a sütőben. Ha ez megtörtént, hagyja kihűlni, majd helyezze a krémet a hűtőszekrénybe

A sütés közben forralja fel a főzőedényben a narancslevet és a maradék cukrot, majd hagyja alacsony lángon 10 percig.

7. Vágja a citromot és a mandarinokat szeletekre, a koktélnarancsokat pedig ketté. Főzze a gyümölcsöket nagyon alacsony lángon a narancs szirupban 30 percen keresztül, majd hagyja őket kihűlni a szirupban.

8. Tálaláshoz óvatosan borítsa a karamellkrémet egy kissé mély tányérba és díszítse a konfitált gyümölcsökkel.

Prosecco, asti spumante habzó borok illenek hozzá.
A karamellkrém elkészítésénél a siker kulcsa a nagyon lassú sütés. Ahhoz, hogy a krém egyenletesen süljön meg és megfelelő szellőzést kapjon, a sütőforma elhelyezésénél mindenképpen távolságot kell hagyni a sütő aljától.
Karamellkrém konfitált gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
gklein gklein
közösségünk tagja
Karamellkrém konfitált gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
gklein gklein
közösségünk tagja
bevásárlólista