Tésztába göngyölt garnéla

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tésztába göngyölt garnéla
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb nyers garnélarák
vagy
10 dkg somentészta
¼ lap nori-lap
A sütéshez:
olaj
A tésztához:
2 és fél dl hideg víz
12 és fél dkg sima liszt

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. Egy kissé bemetsszük mindegyik garnéla alsó részét, majd kiegyenesítjük őket. A norit kb. 7 cm hosszú és 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.

2. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, a tojássárgáját és a vizet, és felverjük, hogy nagyjából összekeveredjen.

3. A metélt tésztát olyan hosszúra törjük, mint a garnéla a farka nélkül, és egy vágódeszkára tesszük. Mindegyik garnélát belemártjuk a nyers tésztába, aztán a metéltre tesszük, és összefogjuk, hogy a metélt tészta körülvegye a garnélát; összenyomjuk, hogy a metélt a garnélára tapadjon. A garnéla közepét körültekerjük egy nori csíkkal, a végeit vízzel megnedvesítjük, és összenyomjuk, hogy bezárjuk.

4. Egy nagy serpenyőben vagy wokban mérsékelten forróra hevítjük az olajat. 2 adagban aranybarnára sütjük a garnélás kötegeket. Gyömbéres szójaszósszal azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Gyömbéres szójaszósz

Gyömbéres szójaszósz
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2.5 dl szójaszósz
2 teáskanál kristálycukor

Egy tálban jól összekeverjük a frissen reszelt gyömbért, a cukrot és a szójaszószt.

Azonnal tálaljuk.

Tésztába göngyölt garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tésztába göngyölt garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése