Tésztába göngyölt garnéla



Elkészítés:
1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. Egy kissé bemetsszük mindegyik garnéla alsó részét, majd kiegyenesítjük őket. A norit kb. 7 cm hosszú és 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
2. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, a tojássárgáját és a vizet, és felverjük, hogy nagyjából összekeveredjen.
3. A metélt tésztát olyan hosszúra törjük, mint a garnéla a farka nélkül, és egy vágódeszkára tesszük. Mindegyik garnélát belemártjuk a nyers tésztába, aztán a metéltre tesszük, és összefogjuk, hogy a metélt tészta körülvegye a garnélát; összenyomjuk, hogy a metélt a garnélára tapadjon. A garnéla közepét körültekerjük egy nori csíkkal, a végeit vízzel megnedvesítjük, és összenyomjuk, hogy bezárjuk.
4. Egy nagy serpenyőben vagy wokban mérsékelten forróra hevítjük az olajat. 2 adagban aranybarnára sütjük a garnélás kötegeket. Gyömbéres szójaszósszal azonnal tálaljuk.
Gyömbéres szójaszósz
Egy tálban jól összekeverjük a frissen reszelt gyömbért, a cukrot és a szójaszószt.
Azonnal tálaljuk.