Zöldbab pirított szezámos öntettel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbab pirított szezámos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított zöldbab
2 evőkanál fehér szezámmag
3 teáskanál kristálycukor
1 db friss gyömbér
1 teáskanál fehér szezámmag
1 evőkanál japán szójaszósz
1 evőkanál mirin

Elkészítés:

1. Egy nagy lábos forró vízben 2 percig főzzük a zöldbabot; lecsepegtetjük, jeges vízbe mártjuk, hogy ne főjön tovább, ismét lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Egy száraz serpenyőben vagy közepes hőfokon kb. 5 percig pirítjuk a szezámmagot, a serpenyőt állandóan rázogatjuk, míg a szezámmag aranybarna lesz. Egy mozsárban péppé törjük a magokat (mivel a magokból olaj jön ki a keverék nedves lesz).

3. A gyömbért finomra reszeljük. A pépből ujjunk hegyével kinyomjuk az összes levet; a levet megtartjuk, a száraz pépet kidobjuk.

4. A szezámpépet összekeverjük a gyömbérrel, a szójaszósszal, a mirinnel és a cukorral. A zöldbabra öntjük, megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.

Tetszés szerint a zöldbabot egy éjszakán át marinálhatjuk az öntetben. A japán szezámmag kövér és nagy, teltebb az íze, mint a többi szezámmagé.
Zöldbab pirított szezámos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöldbab pirított szezámos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest