Grillezett halszeletek

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett halszeletek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál japán szójaszósz
3 teáskanál kristálycukor
4 szelet 15 dkg-os tonhal
vagy
4 szelet 15 dkg-os tőkehal
vagy
4 szelet 15 dkg-os tengeri sügér
1 darabka 5 cm-es, friss gyömbér
1 evőkanál mirin
3 szál apróra vágott újhagyma
A körítéshez:
ízlés szerint savanyított gyömbér
ízlés szerint szeletelt uborka

Elkészítés:

1. A gyömbért finomra reszeljük. A pépből ujjunk hegyével kinyomjuk az összes levet; a levet megtartjuk, a száraz pépet kidobjuk. Egy kis tálba tesszük a gyömbérlevet, a szójaszószt, a mirint, a cukrot és az újhagymát, és addig keverjük, míg a cukor feloldódik.

2. A halat egy alacsony edénybe tesszük. A páclét a halra öntjük, és 15 percig pácoljuk. A halat lecsepegtetjük, és egy alufóliával kibélelt grilltálcára tesszük, a páclét megtartjuk.

3. Közepesen forró grill alatt kb. 3-3 percig sütjük a halszeletek mindkét oldalát; a szeleteket omlett-kiszedő kanállal, óvatosan fordítjuk meg.

4. A megtartott páclét egy kis lábosba öntjük, és gyors tűzön 2 percig forraljuk, míg besűrűsödik. A páclét a halra csepegtetjük, uborkával és savanyított gyömbérrel körítjük, párolt rizzsel tálaljuk.

Savanyított gyömbér

Savanyított gyömbér
12.5 dkg friss gyömbér
1.25 dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál

1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.

2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.

3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,

és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.

A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.

Grillezett halszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Grillezett halszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest