Marinált lazac



Elkészítés:
1. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy, mély tálon egy rétegben elrendezzük.
2. Egy kis tálba tesszük a gyömbért, fokhagymát, újhagymát, cukrot, sót, szójaszószt és szakét, és összekeverjük. A páclét a lazacra öntjük, lefedjük, és 60 percre a hűtőbe tesszük.
3. Egy tálon csíkonként elrendezzük a lazacot. A savanyított gyömbérrel és uborkával, hűtve tálaljuk.
Savanyított gyömbér
1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.
2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.
3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,
és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.
A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.