Marinált lazac

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marinált lazac
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet 40 dkg-os, lebőrözött lazacfilé
3 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál japán szójaszósz
1 darabka 4 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál
1 és ¼ dl szaké
A körítéshez:
ízlés szerint savanyú uborka
ízlés szerint savanyított gyömbér

Elkészítés:

1. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy, mély tálon egy rétegben elrendezzük.

2. Egy kis tálba tesszük a gyömbért, fokhagymát, újhagymát, cukrot, sót, szójaszószt és szakét, és összekeverjük. A páclét a lazacra öntjük, lefedjük, és 60 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy tálon csíkonként elrendezzük a lazacot. A savanyított gyömbérrel és uborkával, hűtve tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Savanyított gyömbér

Savanyított gyömbér
12.5 dkg friss gyömbér
1.25 dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál

1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.

2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.

3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,

és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.

A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.

Marinált lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marinált lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+