Sült sertéscsíkok tésztával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült sertéscsíkok tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg tisztított szójacsíra
15 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
5 szál darabolt újhagyma
20 dkg csíkokra vágott kínai kel
2 teáskanál porcukor
1 lap nori-lap
1 evőkanál olaj
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
2 evőkanál víz
2 evőkanál japán szójaszósz
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál mirin

Elkészítés:

1. A nori lapot nagyon kis láng felett kb. 15 másodpercig előre-hátra mozgatva megpirítjuk; vékony csíkokra vágjuk.

2. Egy nagy, mély serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a sertéshúst, az újhagymát és a répát, és közepes hőfokon keverve sütjük 1-2 percig, vagy míg a hús épphogy elszíneződik. Vigyázunk, hogy ne süssük túl a keveréket, mert akkor a hús megkeményedik, a zöldség pedig lottyadt lesz.

3. Hozzáadjuk a káposztát, a tésztát, a vizet, a szójaszószt, a Worcestershire-mártást, a mirint és a cukrot; lefedve 1 percig főzzük. Beletesszük a szójacsírát, és összeforgatjuk, hogy a szósz bevonja a zöldségeket és a tésztát. A nori csíkokkal megszórva azonnal tálaljuk.

Sült sertéscsíkok tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sült sertéscsíkok tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár