Csirkedomburi

| Csirkedomburi receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkedomburi
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
1 evőkanál japán szójaszósz
½ szál szeletelt újhagyma
½ lap nori-lap
másfél dl víz
½ evőkanál olaj
½ fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál víz
½ evőkanál mirin
¼ teáskanál dashipor
1 és ¼ db kissé felvert tojás

Elkészítés:

1. A rizst egy szűrőben hideg folyó víz alatt addig mossuk, míg a víz tisztán folyik le róla. Egy közepes méretű, vastag aljú lábosba tesszük a rizst, ráöntjük a vizet, és gyors tűzön felforraljuk. A lábost egy szorosan illeszkedő fedővel lefedjük, és nagyon lassú tűzön (különben a rizs odaég a lábos aljára) 15 percig főzzük. 15-20 másodpercre nagyon gyors tűzön melegítjük, majd levesszük a lábost a tűzről. A lábost 12 percre félretesszük anélkül, hogy felemelnénk a fedőt (ne hagyjuk, hogy a gőz elillanjon).

2. Egy serpenyőben magas hőfokon felhevítjük az olajat, és a csirkét keverve sütjük benne, míg aranyszínű és puha lesz, majd kivesszük. Ismét felhevítjük a serpenyőt, beletesszük a vöröshagymát, és időnként megkeverve 3 percig pároljuk, vagy míg kezd megpuhulni. Beletesszük a külön vizet, a szójaszószt, a mirint és a dashi-granulátumot. Megkeverjük, hogy a dashi-granulátum feloldódjon, és a levest felforraljuk. 3 percig főzzük, vagy míg a hagyma megpuhul.

3. A csirkét visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a tojást, finoman megkeverjük, csak hogy a tojást szétdaraboljuk. Lefedjük, és nagyon lassú tűzön 2-3 percig főzzük, míg a tojás épphogy megszilárdul. A serpenyőt levesszük a tűzről.

4. A nori lapot nagyon kis láng felett kb. 15 másodpercig előre-hátra mozgatva megpirítjuk; kis darabokra morzsoljuk.

5. A rizst áttesszük egy agyagedénybe, óvatosan rákanalazzuk a csirkés tojáskeveréket, és megszórjuk a norival. Újhagymával körítjük.

A domburi valójában egy agyagedény, de az edényben tálalt ételt is így hívják.
Csirkedomburi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirkedomburi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+