Rántott sertésszelet

Tonkatsu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántott sertésszelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tonkatsu szósz
50 dkg szűzpecsenye
6 dkg liszt
6 db felvert tojássárgája
2 evőkanál víz
2 szál újhagyma
1 lap nori-lap
9 dkg csíkokra vágott kínai kel
ízlés szerint daikon retek
ízlés szerint savanyított gyömbér
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sertéshúsról levagdossuk az inakat, és 8 vékony szeletre vágjuk. A szeleteket jól megsózzuk, megborsozzuk, és vékonyan bevonjuk liszttel. A felesleges lisztet lerázzuk.

2. Mindegyik hússzeletet belemártjuk a felvert tojásba, majd a kenyérmorzsába; a kenyérmorzsát ujjhegyünkkel lenyomkodjuk, hogy egyenletesen vonja be a húst. A hússzeleteket egy rétegben tányérra tesszük, és fedő nélkül legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

3. Közben elkészítjük a köreteket. Az újhagyma külső rétegeit lehámozzuk, a szárát nagyon vékonyra szeleteljük, és egy tál hideg vízbe tesszük a tálalásig. Felszeleteljük a gyömbért és a daikon retket. Éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk a nori lapot, és kb. 4 cm hosszú csíkokra törjük.

4. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 cm-nyi olajat; egyszerre 2-3 hússzeletet teszünk bele, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. Mindegyik hússzeletet óvatosan 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokból ismét összerakjuk az eredeti hússzeletformát. Mindegyik hússzeletre teszünk egy nyaláb nori csíkot. A lecsepegtetett újhagymával, gyömbérrel, daikon retekkel, káposztával, tonkatsu szósszal és párolt rizzsel tálaljuk.

A tonkatsu szósz grill típusú szósz, paradicsomból, japán szójaszószból, Worcestershire-szószból és mustárból készül.
A japán kenyérmorzsa nagyon könnyű és finom bevonatot képez az olyan ételeken, mint a tonkatsu. Kétféle kapható: finom és durva morzsa.

Savanyított gyömbér

Savanyított gyömbér
12.5 dkg friss gyömbér
1.25 dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál

1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.

2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.

3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,

és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.

A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.

Rántott sertésszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Rántott sertésszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook