Rántott sertésszelet
Tonkatsu



Elkészítés:
1. A sertéshúsról levagdossuk az inakat, és 8 vékony szeletre vágjuk. A szeleteket jól megsózzuk, megborsozzuk, és vékonyan bevonjuk liszttel. A felesleges lisztet lerázzuk.
2. Mindegyik hússzeletet belemártjuk a felvert tojásba, majd a kenyérmorzsába; a kenyérmorzsát ujjhegyünkkel lenyomkodjuk, hogy egyenletesen vonja be a húst. A hússzeleteket egy rétegben tányérra tesszük, és fedő nélkül legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Közben elkészítjük a köreteket. Az újhagyma külső rétegeit lehámozzuk, a szárát nagyon vékonyra szeleteljük, és egy tál hideg vízbe tesszük a tálalásig. Felszeleteljük a gyömbért és a daikon retket. Éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk a nori lapot, és kb. 4 cm hosszú csíkokra törjük.
4. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 cm-nyi olajat; egyszerre 2-3 hússzeletet teszünk bele, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
5. Mindegyik hússzeletet óvatosan 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokból ismét összerakjuk az eredeti hússzeletformát. Mindegyik hússzeletre teszünk egy nyaláb nori csíkot. A lecsepegtetett újhagymával, gyömbérrel, daikon retekkel, káposztával, tonkatsu szósszal és párolt rizzsel tálaljuk.
Savanyított gyömbér
1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.
2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.
3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,
és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.
A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.