Marhahús pirított szezámmagos páclében

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús pirított szezámmagos páclében
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg negyedelt marhahátszín
2 teáskanál fehér szezámmag
½ teáskanál hétfűszerkeverék
1 darabka 3 cm-es, frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál porcukor
2 evőkanál japán szójaszósz
1 evőkanál szaké
1 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
A körítéshez:
3 szál újhagyma
A mártogató-szószhoz:
1 darabka 4 cm-es, friss gyömbér
2 evőkanál víz
2 teáskanál dashipor
1 és ¼ dl japán szójaszósz

Elkészítés:

1. A szezámmagot száraz serpenyőben mérsékelten alacsony hőfokon 2 percig pirítjuk, a serpenyőt állandóan rázogatjuk, míg a magok elkezdenek pattogni. Egy mozsárban összezúzzuk a pirított magot.

2. Egy tálba tesszük az összezúzott szezámmagot, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a szakét és a cukrot, és habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. A hússzeleteket egy alacsony edénybe tesszük; rákanalazzuk a páclevet, és 30 percig pácoljuk.

3. A mártogató-szószhoz a gyömbért hosszában nagyon vékony, kb. 4 cm-es csíkokra vágjuk. Egy kis tálba tesszük a gyömbért, a shichimi togarashit, a szójaszószt, a dashileves-granulátumot és a vizet, és könnyedén addig verjük, míg jól összekeveredik.

4. Az újhagymát hosszában nagyon vékony, kb. 4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat egy tál jeges vízbe tesszük, és benne hagyjuk, mert ropogósak lesznek és felkunkorodnak.

5. A hússzeleteket vékonyan bekenjük olajjal, majd mindkét oldalon 4-6 percig grillezzük vagy sütjük - ne süssük túl, mert akkor nagyon kemények lesznek. A húst 5 percre félretesszük, mielőtt ferdén felszeleteljük. A hússzeleteket tányérokra rendezzük, és csepegtetünk rájuk egy kis mártogató-szószt. Az újhagymával körítve, párolt rizzsel és a többi mártogatószósszal tálaljuk.

Marhahús pirított szezámmagos páclében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1486 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahús pirított szezámmagos páclében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár