Párolt marhahús és zöldség

Shabu-shabu

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt marhahús és zöldség
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg szeletelt marhahátszín
15 dkg kemény tofu
½ fej apróra vágott kínai kel
40 dkg szeletelt csiperkegomba
3 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
15 szál darabolt újhagyma

Elkészítés:

1. A félig fagyott marhahúst nagyon vékony szeletekre vágjuk, és félretesszük. Az újhagyma tömör részét 4 cm hosszú darabokra vágjuk, a sötétzöld szárát eldobjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük. A gombát felszeleteljük. A káposztát falatokra vágjuk, a kemény részeket kidobjuk. A tofut falatnyi kockákra vágjuk.

2. Az előkészített zöldségeket és tofut egy tálon külön halmokba rendezzük; műanyag fóliával lefedjük, hűtőbe tesszük, és a főzési idő előtt 30 perccel vesszük ki.

3. Az asztalt megterítjük, minden vendégnek teszünk az asztalra egy tálat, amiből eszik, egy tálat a szezámmártáshoz, egyet a rizshez, evőpálcikákat, (tetszés szerint) leveseskanalat, és szalvétát. A tálat és a főzőedényt (lásd a megjegyzést) úgy tesszük az asztalra, hogy minden vendég könnyen elérhesse.

4. Amikor minden vendég leült, a levest a főzőedénybe öntjük, lefedjük, és felmelegítjük. Aztán minden vendég felcsippent az evőpálcikákkal egy-két hozzávalót, és kb. 1 percre a lassan fövő levesbe mártja. (Nem főzzük túl - a zöldség épphogy csak megpuhul, a marhahús közepe pedig rózsaszín marad.) Aztán az ételt a szezámmártásba mártják, és rizzsel eszik. A maradék levest az étkezés végén fel lehet tálalni.

Használhatunk elektromos wokot, serpenyőt vagy tűzálló tálat asztali melegítőláng felett.
A csirkeleves helyett használhatunk dashi-granulátumból készült dashilevest.

Japán szezámmártás

Japán szezámmártás
10 dkg fehér szezámmag
1.25 dl szójaszósz
2 evőkanál mirin
1.25 dl meleg víz
2 teáskanál olaj
3 teáskanál porcukor
1 teáskanál dashi alaplé

1. Egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 3-4 percig pirítjuk a japán fehér szezámmagot, óvatosan rázogatjuk a serpenyőt, míg a mag aranyszínű lesz; azonnal kiszedjük a serpenyőből, nehogy megégjen.

2. Egy mozsárban mozsártörővel krémmé őröljük a szezámmagot. Ha kell, adunk hozzá olajat, ami segít krémessé tenni. A krémet összekeverjük a szójaszósszal, a mirinnel, a porcukorral, az instant dashileves-granulátummal és a meleg vízzel.

3. Lefedve a hűtőben tartjuk, és az elkészítés után 2 napon belül felhasználjuk.

Párolt marhahús és zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Párolt marhahús és zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja