Rizsgombócok

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizsgombócok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
27 és fél dkg rövid szemű japán rizs
5 dkg apróra vágott füstölt lazac
2 evőkanál apróra vágott savanyított gyömbér
3 és fél dl víz
2 teáskanál fekete szezámmag
2 szál finomra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. Egy szűrőben hideg folyóvíz alatt addig mossuk a rizst, amíg tiszta víz folyik le róla. Egy vastag aljú lábosba tesszük a rizst a vízzel, és felforraljuk. A hőfokot nagyon alacsonyra csökkentjük, lefedve 15 percig főzzük. A lábost levesszük a tűzről, és lefedve 20 percig állni hagyjuk.

2. Egy serpenyőben, lassú tűzön 1-2 percig szárazon pirítjuk a szezámmagot, a serpenyőt állandóan rázogatjuk, míg a magok pattogni kezdenek.

3. Egy kis tálban összekeverjük a lazacot, a gyömbért és az újhagymát. Nedves kézzel 6 dkg rizsből kis gombócot formálunk; 2 teáskanál lazackeveréket a rizs közepébe nyomunk, és körülötte újraformáljuk a gombócot. Ugyanezt tesszük a többi rizzsel és lazaccal, a kezünk legyen nedves, nehogy a rizs ragacsos legyen.

4. A gombócokat egy tálra tesszük, és megszórjuk a szezámmaggal.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Savanyított gyömbér

Savanyított gyömbér
12.5 dkg friss gyömbér
1.25 dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál

1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.

2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.

3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,

és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.

A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.

Rizsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1098 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Rizsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja