Garnéla- és uborkasaláta

Sunomono

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg nyers garnélarák
1 kisebb kígyóuborka
dl rizsecet
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál japán szójaszósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál fehér szezámmag

Elkészítés:

1. Egy zöldséghámozóval meghámozzuk az uborkát, hosszában kettévágjuk, és egy teáskanállal kimagozzuk. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, jól megsózzuk, és 5 percre félretesszük. Leöblítjük róla a sót, és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

2. A garnélákat egy lábos enyhén sós forró vízbe tesszük, és lassú tűzön főzzük 2 percig, vagy míg éppen megfő. A garnélákat lecsepegtetjük, és jeges vízbe mártjuk. Amikor a garnélák lehűltek, kivesszük őket a páncéljukból, tápcsatornájukat eltávolítjuk, a farkukat rajtuk hagyjuk.

3. Egy nagy tálba tesszük az ecetet, cukrot, szójaszószt és gyömbért, és addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a garnélákat és az uborkát, lefedjük, és 1 órán át a hűtőben pácoljuk.

4. Egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 3-4 percig pirítjuk a szezámmagot, a serpenyőt finoman addig rázogatjuk, míg a szezámmag aranybarna lesz; azonnal kivesszük a serpenyőből, nehogy megégjen.

5. A páclevet lecsepegtetjük a garnélákról és az uborkáról. Tányérokra tesszük, megszórjuk a szezámmaggal, és tálaljuk.

Garnéla- és uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnéla- és uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja