Sashimi

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sashimi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
50 dkg keszeg
vagy
50 dkg tőkehal
vagy
50 dkg pisztráng
vagy
50 dkg lazac
vagy
50 dkg tonhal
1 szál sárgarépa
A tálaláshoz:
igény szerint wasabikrém
igény szerint japán szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy nagyon éles, lapos pengéjű késsel levágjuk a hal bőrét. A halat a mélyhűtőbe tesszük, míg annyira megdermed, hogy egyforma vékony, kb. 5 mm széles szeletekre vághassuk. Megpróbálunk minden szeletet egy mozdulattal levágni.

2. Egy citromhámozóval a sárgarépát és a retket hosszú, nagyon vékony csíkokra vágjuk.

3. Egy tálon elrendezzük a sashimi darabokat. A sárgarépával és a daikon retekkel körítjük, a szójaszósszal és a wasabival tálaljuk.

Döntő fontosságú, hogy a sashimihez használt hal nagyon friss legyen!
A sashimit szaké kísérővel hagyományosan első fogásként tálalják, és egy sor sushi követi.
Sashimi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sashimi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja