Csirkeragu
Koreai csirkeragu
Elkészítési idő:
80 perc
Munkaidő: 70 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Egy húsvágó bárddal vagy nagy késsel a csirkét négyfelé vágjuk, majd a csontokat egyenesen átvágva kis falatokra.
2. Egy vastag aljú serpenyőben vagy tűzálló tálban összekeverjük a csirkét, fokhagymát, újhagymát, chiliport, szójaszószt, szezámolajat, ecetet és cukkinit.
3. A csirkét jól beleforgatjuk a mártásba, hogy bevonja. Lefedve lassú tűzön 45-50 percig főzzük, míg a hús nagyon megpuhul. Akkor jó a hús, ha könnyen lejön a csontról, és pálcikával is ehető.
Koreai chilipor az ázsiai élelmiszerboltokban kapható, vagy mindegyik teáskanálnyi chilipor pótolható 1-1 teáskanál cayenne-borssal és édes paprikával.