Csirkeragu

Koreai csirkeragu

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb vastagra szeletelt cukkini
1 db 150 dkg-os, konyhakész csirke
6 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál szezámolaj
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál japán szójaszósz
1 teáskanál édes őrölt pirospaprika
vagy
1 teáskanál cayenne-bors
vagy
1 teáskanál chilipor

Elkészítés:

1. Egy húsvágó bárddal vagy nagy késsel a csirkét négyfelé vágjuk, majd a csontokat egyenesen átvágva kis falatokra.

2. Egy vastag aljú serpenyőben vagy tűzálló tálban összekeverjük a csirkét, fokhagymát, újhagymát, chiliport, szójaszószt, szezámolajat, ecetet és cukkinit.

3. A csirkét jól beleforgatjuk a mártásba, hogy bevonja. Lefedve lassú tűzön 45-50 percig főzzük, míg a hús nagyon megpuhul. Akkor jó a hús, ha könnyen lejön a csontról, és pálcikával is ehető.

Koreai chilipor az ázsiai élelmiszerboltokban kapható, vagy mindegyik teáskanálnyi chilipor pótolható 1-1 teáskanál cayenne-borssal és édes paprikával.
Csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirkeragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok