Leves húsos táskával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Leves húsos táskával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg sovány darált sertéshús
20 dkg sovány darált marhahús
20 dkg csíkokra vágott kínai kel
10 dkg tisztított, apróra vágott szójacsíra
10 dkg apróra vágott gomba
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
¾ dl víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál fehér szezámmag
3 szál apróra vágott újhagyma
A leveshez:
1 darabka vékonyra szeletelt, friss gyömbér
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy száraz serpenyőben közepes tűzön 3-4 percig pirítjuk a szezámmagot, a serpenyőt finoman rázogatjuk, míg a szezámmag aranybarna lesz; azonnal kivesszük a serpenyőből, nehogy megégjen. Robotgépben vagy mozsárban összezúzzuk a szezámmagot.

2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Közepes tűzön addig pirítjuk a fokhagymát és a darált húst, míg a hús elszíneződik, egy villával szétnyomkodjuk a csomókat. Hozzáadjuk a vizet, a káposztát, a szójacsírát és a gombát. Időnként megkeverve 5-6 percig főzzük, vagy míg a víz elpárolog, és a zöldség megpuhul. Hozzáadjuk az újhagymát, az összezúzott szezámmagot, sózzuk, borsozzuk; félretesszük.

3. Egyszerre egy gow gee tésztalappal dolgozunk, a többi tésztalapot nedves konyharuhával letakarjuk. Egy teáskanálnyi tölteléket a tésztalap közepe mellé teszünk (1. kép), és finoman kissé kisimítjuk. A tésztalap széleit megkenjük egy kis vízzel, és a tésztalapot félkör alakban a töltelékre hajtjuk (2. kép). A széleit összenyomjuk, hogy bezárjuk. Ugyanezt megismételjük a többi tésztalappal és töltelékkel.

4. A leveshez egy nagy lábosban összekeverjük a húslevest, a szójaszószt, a gyömbért és az újhagyma felét. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig főzzük.

5. A húsos batyukat a levesbe ejtjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük, vagy míg elszíneződnek, és megduzzadnak. A többi újhagymával körítve azonnal tálaljuk.

Leves húsos táskával Leves húsos táskával

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Leves húsos táskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2963 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Leves húsos táskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár