Tojásos-citromos mártás

Avgolemono

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos-citromos mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom leve
1 csipet

Elkészítés:

1. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját hozzákeverjük.

2. Állandóan keverve hozzáadjuk a citromlé és fél litert a készülő étel levéből.

3. A kissé kihűlt ételbe tesszük, és óvatosan belekeverjük. Már nem szabad forrnia!

Ez a mártás, amely a nem görögöket mindig ámulatba ejti, ahogy a neve is elárulja, friss tojásból és citromból készül, csak kivételes esetben adnak hozzá egy kis tejfölt is. A hatása azonban nem lebecsülendő. A görögök számára az avgolemono több, mint egy egyszerű mártás, hiszen a levesek sűrítésére is szolgál, és az ételeknek friss, citromos aromát kölcsönöz.
Tojásos-citromos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Tojásos-citromos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár