Tojásos-citromos mártás
Avgolemono
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját hozzákeverjük.
2. Állandóan keverve hozzáadjuk a citromlé és fél litert a készülő étel levéből.
3. A kissé kihűlt ételbe tesszük, és óvatosan belekeverjük. Már nem szabad forrnia!
Ez a mártás, amely a nem görögöket mindig ámulatba ejti, ahogy a neve is elárulja, friss tojásból és citromból készül, csak kivételes esetben adnak hozzá egy kis tejfölt is. A hatása azonban nem lebecsülendő. A görögök számára az avgolemono több, mint egy egyszerű mártás, hiszen a levesek sűrítésére is szolgál, és az ételeknek friss, citromos aromát kölcsönöz.