Japán rizses sütemény

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 tortaforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg mélyhűtött omlós tészta
4 nagyobb érett alma
1 mokkáskanál rum
1 db tojás
5 dl tej
A formához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A cukrozott tejben lassú tűzön megfőzzük a rizst. Amikor csaknem teljesen felszívta a tejet és megpuhult, belekeverjük a rumot és a vaníliaeszenciát.

2. A szobahőmérsékleten felengedett tésztát kinyújtjuk, és két egyforma - amekkora tortaformánk van - kerek lapot vágunk ki belőle. A tortaforma alapját vajjal megkenjük, és elsimítjuk benne az egyik tésztalapot.

3. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a formát megtöltjük váltakozva rakott alma- és rizsrétegekkel, a végén leborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük a kissé felvert tojással, és közepesen forróra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a teteje aranysárgára pirul, s fogpiszkálóval könnyen át lehet szúrni, és az nem lesz ragacsos. Kiborítjuk, és forrón tálaljuk.

Omlós tészta

Omlós tészta
10 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1 nagy csipet kristálycukor
1-2 csepp vaníliaaroma
1 nagy csipet
1 db tojás

1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyérre emlékeztessen (2. kép).

2. A közepébe mélyedést nyomunk, és a 2-3 teáskanál vízzel kissé felvert tojást a vaníliaaromával együtt a közepébe öntjük (3. kép).

3. A szárazanyagokat széles pengéjű késsel vagy keverőlapáttal apránként beleforgatjuk, hogy a tészta összeálljon (4. kép). Ha nagyon ragad, kevés lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre borítjuk, cipót formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk. Felhasználás előtt frissen tartó fóliába csavarva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. 55 dkg tésztát kapunk.

Japán rizses sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3842 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Japán rizses sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
könyvek