Mandulából sütött körték

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulából sütött körték
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 szem szegfűszeg
1 db felvert tojás
2 evőkanál finomszemcséjű búzadara
1 teáskanál rózsavíz
vagy
1 teáskanál narancsvirágvíz
A kenéshez:
kevés rózsavíz
vagy
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A megszóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk. A darált mandulát a kristálycukorral és a búzadarával elvegyítjük. Hozzákeverjük a tojást a narancsvirágvízzel vagy rózsavízzel, és sima tésztává gyúrjuk.

2. A masszából diónyi darabokat szakítunk, és körtét formázunk belőlük. Szár gyanánt mindegyikbe egy-egy szegfűszeget illesztünk. A kész körtéket a tepsire helyezzük.

3. A mandula-körtéket 150 °C-ra előmelegített sütőbe téve kb. 20 percig sütjük, amíg enyhe színt kapnak. Félretesszük, és hűlni hagyjuk.

4. A kihűlt körtéket, ecset segítségével, egyenként megkenjük egy kevés narancsvirág- vagy rózsavízzel, majd meghintjük porcukorral.

Mandulából sütött körték
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1243 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Mandulából sütött körték
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
twitter