Citromfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromfagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fagylalthoz:
5 dl zsíros görög joghurt
6 evőkanál citromlé
11 és fél dkg kristálycukor
másfél dl tejszín
A jégtálhoz:
2 db citrom
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A jégtál készítéséhez a citromot vékony karikákra vágjuk, és eltávolítjuk a magjait. A karikákkal kibéleljük egy 1,7 literes fagyasztótál alját és oldalait. Belehelyezünk egy kisebb, 1,1 literes tálat, és a kettő közti rést feltöltjük hideg vízzel. A tetejére nyomban tányért teszünk, és valamilyen nehezékkel lenyomtatjuk. Legalább 240 percre a mélyhűtőbe tesszük, amíg jéggé fagy.

2. A mélyhűtőt a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk. A fagylalthoz a joghurtot a tejszínnel, a cukorral és a citromlével alaposan kikeverjük egy nagy tálban.

3. A keveréket lapos fagyasztótálba öntjük, és fedő nélkül, 60-120 percre a mélyhűtőbe tesszük. Addig hagyjuk ott, amíg a széle már szilárdulni kezd. Az egészet visszaöntjük a tálba, és villával simára keverjük. Visszatesszük a fagyasztótálba, lefedjük, és 120-180 perc alatt keményre fagyasztjuk. Használhatunk fagylaltgépet is, ez esetben a gyártó előírásait kell követnünk.

4. A megfagyott jégtálról először eltávolítjuk a nehezéket és a tányért, majd néhány pillanatra forró víz alá tartjuk a két tálat, hogy elváljanak a jégtáltól. Kiemeljük a jégtálat, tálcára tesszük, és tálalásig visszacsúsztatjuk a mélyhűtőbe.

5. Fogyasztás előtt 30 perccel kivesszük a fagylaltot a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit puhulni. Tálaláskor a jégtálba kanalazzuk, és nyomban az asztalra adjuk.

Citromfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Citromfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szótár