Pisztáciafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pisztáciafagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg hámozott, finomra vágott pisztácia
3 evőkanál méz
2 evőkanál tej
másfél dl zsíros görög joghurt
3 dl tejszín
pár csepp ételfesték
A grillázshoz:
5 dkg hámozott, egész pisztácia
3 evőkanál víz
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A fagyasztót a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk. A tejszínt a joghurttal, a tejjel és a mézzel tálba öntjük, és jól elkeverjük. Annyi zöld ételfestéket csepegtetünk bele, hogy halványzöld színt kapjunk, és elvegyítjük benne. A keveréket lapos fagyasztótálkába öntjük, és fedél nélkül, 60-120 percre a mélyhűtőbe tesszük. Addig hagyjuk ott, amíg a széle már szilárdulni kezd. Az egészet visszaöntjük a tálba, villával simára keverjük, és hozzáadjuk az apróra vágott pisztáciát is. Visszatesszük a fagyasztótálkába, és lefedve, 2-3 óra alatt keményre fagyasztjuk. Használhatunk fagylaltgépet is, ez esetben a gyártó előírásait kell követnünk.

2. A pisztáciás grillázshoz egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A cukrot a vízzel lassú tűzön melegítjük és folyamatosan kevergetjük, amíg megolvad. Amikor már buborékot vet, abbahagyjuk a keverést, és a szirupot 6-10 percig főzzük, amíg világos aranyszínűre változik.

3. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az egészben hagyott pisztáciát. A szirupos keveréket nyomban a kiolajozott tepsibe öntjük, és egyenletesen elterítjük. Hűvös helyen körülbelül egy óra alatt kihűl és megkeményedik. Akkor nejlonzacskóba tördeljük, és kalapáccsal összezúzzuk.

4. Fogyasztás előtt 30 perccel kivesszük a fagylaltot a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit puhulni. Tálaláskor meghintjük a pisztácia-grillázzsal.

Pisztáciafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Pisztáciafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
van itthon