Narancsos-diós teasütemény

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos-diós teasütemény
Adag: 1 tepsi (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs leve és reszelt héja
3 dl olívaolaj
1 csipet
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
7 és fél dkg kristálycukor
kevés liszt
A munkafelületre:
kevés liszt
A sziruphoz:
17 és fél dkg méz
1 és ¼ dl víz
1 kisebb citrom leve
1 evőkanál narancsvirágvíz
vagy
1 kisebb narancs leve
A tetejére:
2 és fél dkg finomra vágott dióbél
½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és sóval.

2. Az olajat a cukorral keverőtálban felverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a narancslét, majd apránként belekeverjük a lisztes keveréket. Belisztezett munkalapra borítjuk, és 2-3 perc alatt sima tésztát gyúrunk belőle.

3. Kisebb tojás méretű darabokat szakítunk a tésztacipóból, és oválisra lapítjuk. Tepsire sorakoztatjuk őket, elegendő helyet hagyva köztük, mert sütés közben megnőnek. Villa hátával kereszt alakban mintát nyomunk a halmocskák tetejére.

4. A kis süteményeket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

5. Közben összekeverjük a diót a fahéjjal. A sziruphoz a mézet a vízzel lassú tűzön felforraljuk, majd 5 percig gyöngyözve forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a citromlét és a narancslét vagy a narancsvirágvizet.

6. Amikor a sütemények már csak langyosak, szűrőkanál segítségével kb. 1 percre a forró szirupba merítjük őket. Tálcára helyezzük és a tetejüket megszórjuk a fahéjas dióval. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Az önkelesztő lisztet 3 teáskanál sütőporral elkevert liszttel helyettesíthetjük.
Narancsos-diós teasütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2572 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Narancsos-diós teasütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recept beküldése