Joghurttorta

| Joghurttorta receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Joghurttorta
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál méz
2 nagyobb citrom leve és reszelt héja
másfél dl zsíros görög joghurt
2 db tojás
1 és ⅓ dl kukoricaolaj
vagy
1 és ⅓ dl napraforgóolaj
vagy
A díszítéshez:
2 és fél dkg pirított, szeletelt mandula
A forma kikenéséhez:
kevés olaj
A tálaláshoz:
igény szerint zsíros görög joghurt

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát olajjal vékonyan kikenünk, majd sütőpapírral kibéleljük.

2. A joghurtot az olajjal, a kristálycukorral, a liszttel, a tojásokkal és a citromhéjjal keverőtálba vagy robotgépbe tesszük, sima tésztává keverjük.

3. A tésztát az előkészített formába töltjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 75 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul és a közepébe szúrt hústűre nem ragad tészta.

4. Közben a citromlét a finomított kristálycukorral lassan melegítjük, míg a cukor feloldódik. Felforraljuk, majd 2-3 percig gyöngyözve főzzük, végül belekeverjük a mézet is.

5. Ha a tészta kisült, óvatosan kiemeljük a formából, és tepsi fölé helyezett rácsra fektetjük. Hústűvel vagy hurkapálcával beszurkáljuk a tetejét. A szirupot - ha szükséges - újra felforrósítjuk, és a meleg torta tetejére csorgatjuk. A rácson hagyjuk kihűlni. A tálalás előtt, díszítésképpen megszórjuk a szeletelt mandulával. Görög joghurtot kínálunk mellé.

Az önkelesztő lisztet 2 csapott teáskanál sütőporral elkevert liszttel helyettesíthetjük.
Joghurttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Joghurttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
vegetáriánus ételek