Parasztomlett

Omeleta horiatiki

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parasztomlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg morzsolt juhsajt
8 db tojás
igény szerint szeletelt szárazkolbász
10 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt olajbogyó
2 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát a kolbászszeletekkel és az olajbogyóval megpirítjuk benne. Sóval és borssal fűszerezzük, levesszük a tűzről, és félretesszük.

2. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A maradék olívaolajat a serpenyőben felforrósítjuk, és a felvert tojásokat beleöntjük. Egy villát a lapos oldalával többször áthúzunk a tojáson.

3. A hagymát, a kolbászt és az olajbogyót elosztjuk rajta, majd megszórjuk a szétmorzsolt juhsajttal. Amint a tojás megszilárdul és a sajt megolvad, forrón tálaljuk.

Parasztomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2144 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Parasztomlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
google+