Sárga tőkehal fokhagymás burgonyamártásban

Bakaliarosz a bianco

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sárga tőkehal fokhagymás burgonyamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg reszelt burgonya
150 dkg sárga tőkehal
1 db citrom leve
1 teáskanál oregánó
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fokhagymát és a reszelt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Oregánóval, babérlevéllel, sóval és borssal fűszerezzük.

2. Felforraljuk, rátesszük a halat, egy kis vizet öntünk alá, és kb. 30 percig gyenge lángon főzzük.

3. A halat tálra tesszük, a mártást citromlével ízesítjük, és a hal mellé öntjük.. Citromszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Nem barnul meg a reszelt burgonya, ha egy kanál aludttejet keverünk bele.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sárga tőkehal fokhagymás burgonyamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sárga tőkehal fokhagymás burgonyamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista