Sárgabarackos-mandulás torta

Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy narancs leve és reszelt héja
17 és fél dkg vaj
17 és fél dkg kristálycukor
22 és fél dkg búzadara
A forma kikenéséhez:
kevés vaj
A sziruphoz:
15 dkg méz
2 teáskanál citromlé
1 dl narancslé
A tetejére:
3 dl zsíros görög joghurt
5 dkg darabolt pisztácia

Elkészítés:

1. A sárgabarackot a narancs lereszelt héjával és levével tálba tesszük, és 12 órán át áztatjuk. A barackot a lével együtt robotgépben simára pürésítjük.

2. Egy 23 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát vékonyan kivajazunk, és kibéleljük sütőpapírral.

3. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beletesszük a tojássárgájákat, és mindegyiket alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát a darált mandulával, alaposan eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a sárgabarackpürét is.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk. A keveréket az előkészített formába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és tapintásra szilárdnak tűnik.

5. Közben a sziruphoz a mézet a narancs- és citromlével lassan felforraljuk. 2-3 percig gyöngyözve főzzük, majd félretesszük.

6. Ha a tészta kisült, 5 percig a formában pihentetjük, majd a formából átemeljük egy tepsire helyezett rácsra. Hústűvel vagy hurkapálcával beszurkáljuk a tetejét. A szirupot - ha szükséges - újra felforrósítjuk, és a meleg torta tetejére kanalazzuk. A rácson hagyjuk kihűlni. Közvetlenül a tálalás előtt egyenletesen elsimítjuk a joghurtot a torta tetején, amit aztán a durvára aprított pisztáciával bőségesen meghintünk.

Sárgabarackos-mandulás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Sárgabarackos-mandulás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
facebook