Narancsos túrótorta karamellizált citromkarikákkal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos túrótorta karamellizált citromkarikákkal
Adag: 1 tortaforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl frissen préselt/facsart narancslé
35 dkg túró
vagy
35 dkg ricotta
11 és fél dkg kristálycukor
1 db narancs héja, finomra reszelt
A forma kikenéshez:
igény szerint vaj
A karamellizált citromhoz:
2 db karikára vágott citrom
másfél dl víz
12 és fél dkg kristálycukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint zsíros görög joghurt

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazzuk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kibéleljük sütőpapírral.

2. Ha túrót használunk, először szitán áttörjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, a narancs héját, levét, és egészen simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát.

3. A keveréket az előkészített formába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a massza megszilárdul. Amikor elkészült, lekapcsoljuk a sütőt, és kinyitjuk az ajtaját. A túrótortát félig nyitott ajtó mellett, a sütőben pihentetjük 120-180 percen át.

4. Közben karamellizáljuk a citromkarikákat. Eltávolítjuk a magokat, majd a citromkarikákat a cukorral és a vízzel lábosba tesszük, és felforraljuk. Az edényt időnként meg-megrázogatva, lassú tűzön 45 percig gyöngyözve forraljuk, vagy amíg a folyadék elpárolog, és a citromszeletek karamellizálódnak. A vége felé ügyelnünk kell arra, nehogy barnára süljenek. Rácson lecsepegetjük a karikákat.

5. Ha a túrótorta kihűlt, levesszük a forma oldalát, tálra csúsztatjuk, és a citromkarikákkal díszítjük. Görög joghurtot kínálunk mellé.

Narancsos túrótorta karamellizált citromkarikákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Narancsos túrótorta karamellizált citromkarikákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
google+