Narancsos túrótorta karamellizált citromkarikákkal



Elkészítés:
1. Vékonyan kivajazzuk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kibéleljük sütőpapírral.
2. Ha túrót használunk, először szitán áttörjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot, a narancs héját, levét, és egészen simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát.
3. A keveréket az előkészített formába öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a massza megszilárdul. Amikor elkészült, lekapcsoljuk a sütőt, és kinyitjuk az ajtaját. A túrótortát félig nyitott ajtó mellett, a sütőben pihentetjük 120-180 percen át.
4. Közben karamellizáljuk a citromkarikákat. Eltávolítjuk a magokat, majd a citromkarikákat a cukorral és a vízzel lábosba tesszük, és felforraljuk. Az edényt időnként meg-megrázogatva, lassú tűzön 45 percig gyöngyözve forraljuk, vagy amíg a folyadék elpárolog, és a citromszeletek karamellizálódnak. A vége felé ügyelnünk kell arra, nehogy barnára süljenek. Rácson lecsepegetjük a karikákat.
5. Ha a túrótorta kihűlt, levesszük a forma oldalát, tálra csúsztatjuk, és a citromkarikákkal díszítjük. Görög joghurtot kínálunk mellé.