Mézes-citromos túrótorta



Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet a sóval robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, és szakaszosan keverve finom morzsává dolgozzuk. Meglocsoljuk a hideg vízzel, és tovább keverjük, míg sima tésztává áll össze. Zsírpapírba vagy műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ha túrót használunk, először szitán áttörjük. Hozzáadjuk a mézet, és simára keverjük. Beletesszük a tojást, a fahéjat, a citrom héját és levét, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Enyhén belisztezett munkalapon nagy kört nyújtunk a tésztából, és kibélelünk vele-egy 22 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. Tepsire csúsztatjuk, és a tésztát kibéleljük sütőpapírral, megtöltjük sütőbabbal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük. A sütőbabot meg a papírt eltávolítjuk, és a tésztát további 5 percig sütjük, amíg az alja tapintásra szilárdnak tűnik, de még nem barnul.
4. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük. A tölteléket a tésztába töltjük, és kb. 30 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul. Citromkarikákkal díszítjük, és tálalás előtt jól behűtjük.