Mézes-citromos túrótorta

Adag: 1 sütőforma (8-12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
A munkafelületre:
kevés liszt
A tésztához:
22 és fél dkg liszt
1 csipet
másfél teáskanál kristálycukor
15 dkg vaj
3 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
6 evőkanál méz
1 db citrom leve és reszelt héja
37 és fél dkg ricotta
vagy
37 és fél dkg krémsajt
vagy
37 és fél dkg túró
3 db felvert tojás
½ teáskanál őrölt fahéj
A vakonsütéshez:
igény szerint szárazbab

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a sóval robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, és szakaszosan keverve finom morzsává dolgozzuk. Meglocsoljuk a hideg vízzel, és tovább keverjük, míg sima tésztává áll össze. Zsírpapírba vagy műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. Ha túrót használunk, először szitán áttörjük. Hozzáadjuk a mézet, és simára keverjük. Beletesszük a tojást, a fahéjat, a citrom héját és levét, majd alaposan összedolgozzuk.

3. Enyhén belisztezett munkalapon nagy kört nyújtunk a tésztából, és kibélelünk vele-egy 22 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. Tepsire csúsztatjuk, és a tésztát kibéleljük sütőpapírral, megtöltjük sütőbabbal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük. A sütőbabot meg a papírt eltávolítjuk, és a tésztát további 5 percig sütjük, amíg az alja tapintásra szilárdnak tűnik, de még nem barnul.

4. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük. A tölteléket a tésztába töltjük, és kb. 30 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul. Citromkarikákkal díszítjük, és tálalás előtt jól behűtjük.

Mézes-citromos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Mézes-citromos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
ételfotó