Narancssaláta olajbogyóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancssaláta olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb kimagozott fekete olajbogyó
4 db narancs
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál citromlé
1 kisebb vékonyra szeletelt lilahagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott zöldfűszer
A tálaláshoz:
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A vastag héjú narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér belső réteget is levágjuk. A narancshúst 5 mm vastag szeletekre vágjuk, közben eltávolítjuk a magokat is. A narancsokat a kifolyt lével, a hagymakarikákkal és olajbogyókkal együtt salátástálba halmozzuk.

2. Az öntethez az olívaolajat, a citromlével, csipetnyi cukorral, sóval és borssal felverjük, és a salátára locsoljuk. Finoman összeforgatjuk, és 2-3 órára behűtjük.

3. Salátalevelekkel kibélelt lapos tálra halmozzuk, és apróra vágott zöldfűszerekkel (például petrezselyemmel, mentával vagy kaporral) meghintve tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Narancssaláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 743 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Narancssaláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
van itthon