Narancssaláta édesköménnyel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancssaláta édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb narancs
1 nagyobb vékonyra szeletelt édesköménygumó
1 db édes, finomra vágott fehér hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 szem kimagozott, szeletelt fekete olajbogyó
1 db friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Az alaposan megmosott és megtörölt lédús narancsok héját tálba reszeljük, és félretesszük. Egy másik tál fölött, hogy a kicsorgó levet felfoghassuk, éles késsel lehántjuk a fehér belső réteget is. A meghámozott narancsokat keresztben vékony karikákra vágjuk.

2. A narancskarikákat a felszeletelt édesköménnyel és a hagymával összeforgatjuk.

3. Az olívaolajat a kicsorgott narancslével felverjük, és a narancsra kanalazzuk. Megszórjuk karikára vágott olajbogyóval és chilivel (elhagyható), a reszelt narancshéjjal és apróra vágott petrezselyemmel. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Narancssaláta édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1430 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Narancssaláta édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj