Lóbabsaláta



Elkészítés:
1. Az öntethez egy kis tálban felverjük az olajat a citromhéjjal, citromlével, fokhagymával, cukorral és borssal. Félretesszük.
2. Kifejtjük a lóbabot, és forrásban lévő, sós vízben, 5-10 perc alatt puhára főzzük. Ha fagyasztottat használunk, akkor általában 4-5 perc is elegendő. Leszűrjük a főzőlét, a babot jól lecsepegtetjük és beleöntjük a salátástálba.
3. Az öntetet újra felverjük, és ráöntjük a meleg babra. Rámorzsoljuk a feta sajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és alaposan összekeverjük. Meghintjük az apróra vágott kaporral, és a szélén elrendezzük a főtt, negyedekbe vágott tojást.
4. Citromgerezdek kíséretében, melegen tálaljuk. Ízlés szerint joghurtot kanalazunk a tetejére.