Lóbabsaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Lóbabsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg feta sajt
130 dkg zsenge, héjas lóbab
vagy
60 dkg mélyhűtött lóbab
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom héja, reszelt
1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál citromlé
1 csipet kristálycukor
1 csokor vékonyra szeletelt újhagyma
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál friss, apróra vágott kapor
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott menta
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint zsíros görög joghurt
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Az öntethez egy kis tálban felverjük az olajat a citromhéjjal, citromlével, fokhagymával, cukorral és borssal. Félretesszük.

2. Kifejtjük a lóbabot, és forrásban lévő, sós vízben, 5-10 perc alatt puhára főzzük. Ha fagyasztottat használunk, akkor általában 4-5 perc is elegendő. Leszűrjük a főzőlét, a babot jól lecsepegtetjük és beleöntjük a salátástálba.

3. Az öntetet újra felverjük, és ráöntjük a meleg babra. Rámorzsoljuk a feta sajtot, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és alaposan összekeverjük. Meghintjük az apróra vágott kaporral, és a szélén elrendezzük a főtt, negyedekbe vágott tojást.

4. Citromgerezdek kíséretében, melegen tálaljuk. Ízlés szerint joghurtot kanalazunk a tetejére.

Lóbabsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Lóbabsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
vegetáriánus ételek