Zöldsaláta citromos öntettel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Zöldsaláta citromos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zsenge salátalevél
½ db citrom leve
4 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátaleveleket (például madársaláta, bébispenót, vízitorma vagy rukkola) megmossuk, a levelek szárát levágjuk. A lecsepegtetett, megszárított salátaleveleket tálba szórjuk. Meghintjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (például petrezselyemmel, mentával, korianderrel és bazsalikommal).

2. Az öntethez egy kis tálban felverjük az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával, egy kevés sóval és borssal. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük, kevés olívaolajjal vagy citromlével kiegészítjük.

3. Közvetlenül tálalás előtt újra alaposan felverjük az öntetet, és a salátalevelekre csepegtetjük. Óvatosan összeforgatjuk és az asztalra adjuk.

Zöldsaláta citromos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Zöldsaláta citromos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj