Görög saláta

Görögsaláta, Hagyományos görög saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Görög saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg feta sajt
4 db érett, negyedekre vágott paradicsom
½ db kockára vágott kígyóuborka
½ fej csíkokra vágott fejes saláta
vagy
½ fej csíkokra vágott kötözősaláta
vagy
½ fej csíkokra vágott jégsaláta
2 evőkanál friss, apróra vágott zöldfűszer
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az öntethez egy kisebb keverőtálban alaposan felverjük az olajat a citromlével, fokhagymával, cukorral, sóval és borssal. Félretesszük.

2. A feta sajtot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A darabokra tépkedett vagy csíkokra szelt salátát a paradicsommal és a kockákra vagy karikára vágott uborkával együtt salátástálba tesszük. Rászórjuk a sajtkockákat, és óvatosan összekeverjük.

3. Közvetlenül a tálalás előtt felverjük az öntetet, ráöntjük a salátára, és beleforgatjuk. Végül meghintjük az apróra vágott zöldfűszerekkel (például oregánóval, petrezselyemmel, mentával vagy bazsalikommal) és az olajbogyóval.

Görög saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Görög saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
google+